17 Temmuz 2009 Cuma

TUĞLA FABRİKALARI

ÖZTEKNİK, Tuğla ve kiremit üreticilerinin ihtiyacına yönelik makina ve teçhizatlar ile anahtar teslimi Tuğla Fabrikaları kurulumu yapmaktadır.
Tuğla fabrikalarının makina parkı, fırın grubu, çatı imalatı ve tecrübe gerektiren konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. Mevcut tuğla fabrikalarına suni kurutma sistemleri ve toprak hazırlama sistemleri kurulumu yapmaktadır.


TOPRAK ELEĞİÖZTEKNİK,tamamen kendi projesi olan toprak eleği ile,mevcut tuğla fabrikalarında kullanılmakta olan toprak ezici valslere alternatif olarak,toprağın içindeki küçük taşları ayırmayı başarmış ve yüksek ilk yatırım, enerji ve bakım ve maliyeti olan makineların alternatifi olarak toprak sanayinin hizmetine sunmuştur.
Mevcut tuğla fabrikalarında toprağın içindeki küçük taşlar ( 2 mm. ve üzeri ) toprak ezici valsler tarafından ezilerek kırılmakta,bunun sonucunda pişmiş tuğlanın içindeki taş parçacıkları patlama yaparak tuğla kalitesini bozmaktadır.Eleğimiz bu taşları ayırarak ürün kalitesinin artmasını sağlamıştır.
Üretim aşamasında kalıba gelip takılan yabancı maddeleri (ağaç parçacıkları, metal parçalar v.s) eleyerek üretimin aksamasını önlemektedir. Günümüz toprak sanayicilerinin en önemli giderlerinden biri olan elektrik giderini ( bir veya iki toprak ezici valsi ve filtreli karıştırıcıyı devre dışı bırakarak) % 80 - % 90 azaltarak üretim maliyetini önemli ölçüde düşürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder