17 Temmuz 2009 Cuma

KUM YIKAMA ELEME TESİSLERİ

Kum üretim tesislerimiz; hammaddenin cinsi, istenilen kapasite ve arazi şartları değerlendirilerek projelendirilir ve anahtar teslimi olarak kurulumu yapılır. 50 ton/h ile 250 ton/h hammadde işleyebilmektedir.
Dere Kumu Tesislerinde ve kirlilik oranı düşük hammaddelerin yıkanmasında kum, Yıkamalı Eleklerimizde duşlama yöntemiyle yıkanıp ayrıştırılır ve yıkama helezonları ya da Kovalı Yıkayacılarla depolamak üzere, sudan ayrılıp konveyörler yardımıyla stoklanır.

Kirlilik oranı yüksek hammadelerin yıkanmasında; elek öncesi yıkama mikserlerimiz, duşlama ile giderilemeyen killi toprağı çözerek kaliteli kum üretimini sağlar.



Yıkama Eleklerimizde, "kaz ayağı" olarak tabir ettiğimiz duşlama sistemi, malzemenin tamamının suyla temas edip yıkanmasını ve ayrışmasını sağlar. Ayrıca eleklerimizin her katında yıkama sistemi mevcut olup maksimum temizlik hadeflenmiştir. Elek üzerindeki vanalar vasıtasıyla (11 adet) istenen bölümlerin duşlaması azaltılıp, çoğaltılabilir. Titreşimli çalışma şartları düşünülerek tasarlanmış özel rulmanlar eleğin bakım sürelerini ve ömrünü uzatmaktadır.
Kum Tesislerinde genelde 20-30 m³ olarak dizayn edilmiş bantlı besleyicili bunkerler kullanılmaktadır. Bantlı besleyici; titreşimli ve vargelli besleyicilere göre, yüzeye yapışma meydana getirmemesi, homojen besleme sağlaması ve besleme hızının kolayca ayarlanabilmesi ile üstünlük sağlar. Aşındırıcı malzemelerde iç cidarlar özel aşınma plakalarıyla desteklenmektedir.


KOVALI YIKAYICILAR elekten suyla beraber gelen kumun tutulması ve tekrar yıkanması işlevini sağlayan makinalardır. Minumum çalışma devri ile (1,2 dev/dk) suyla beraber kaçması muhtemel ince kumu maksimum seviyede yakalayarak işletme verimini artırır.


HELEZON YIKAYICILAR, tesis kapasitelerine göre tekli ve çifli olarak dizayn edilen helezonlarımız suyla beraber elekten elenen kumu tutmak üzere tasarlanmıştır. Kumu helezonik şekilde dönerek taşıdığı için, yıkama işlevini maksimuma çıkarır. Çiftli helezonalarda birbirinden bağımsız 2 tahrik grubu mevcuttur. Taş ocaklarında küçük ebatlı malzemelerin (0-15 mm) yıkanmasında da kullanılmaktadır.

SUSUZLANDIRMA ELEĞİ, Helezon veya Kovalı yıkayıcıdan alınan kumun içinde bulunan suyu, özel titreşim sistemiyle süzerek, stoklanacak kumun daha kuru ve dolayısıyla suyla beraber atılan kirli malzemeden arınmış şekilde daha temiz olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder